top of page

over brocanterie de klok

Foto van Dominiek Vanbesien, eigenaar van Brocanterie De Klok

Mijn verhaal begint, 's morgens vroeg, op zaterdag of zondag, bij het krieken van de dag, wanneer ik op de rommelmarkt de uitgestalde koopwaar uitvlooi, op zoek naar een leuk stukje brocante, een voorwerp uit vervlogen tijden, een voorwerp met "een patine", met een uniek karakter of een avontuurlijk verhaal. Het verleden bijt. Zoeken, vinden, een koopje doen..., dit is sinds jaren mijn gedrevenheid en passie. Gepassioneerd zijn vormt de basis voor het ontwikkelen van expertise … en het bij elkaar krijgen van een bonte verzameling.

Met commercieel DNA in het bloed cultiveerden wij gedurende 20 jaar op brocantemarkten en boekenbeurzen een goede klantgerichtheid. In 2021 starten we met de winkel Brocanterie De Klok,  waar wij de brocantewinkel met boekenantiquariaat combineren.  Je vindt ons in Rechtestraat 36, in Lier.

Maak kennis met ons uitgebreid assortiment van betaalbare brocante tot enkele betere stukken antiek, leuke woonaccessoires met een vleugje retro, een breed palet kunstwerken (schilderijen en grafisch werk), een mooi aanbod voor verzamelaars (oude postkaarten, devotieprenten, papier en documenten) en muziekliefhebbers (lp’s en CD’s). Ook het assortiment tweedehandsboeken en boekenantiquariaat is zeer gevarieerd, van goedkopere leesboeken tot betere literatuur, van kunstboeken (en/of tijdsschriften), boeken met thematische onderwerpen (oorlog, geschiedenis, heemkunde) en enkele duurdere bibliofiele uitgaven.

Brocanterie De Klok wil een wunderkammer zijn, waar origineel object en bezoeker elkaar kunnen ontmoeten (verwondering kleurt onze blik op de wereld), waar bezoekers even kunnen verpozen, maar ook ontmoeting kan plaatsvinden. Omdat schoonheid zoeken en ontdekken een menselijke levensbehoefte is en gedeeld mag worden met gelijkgezinden en/of andere verzamelaars.

 

Geen niche, maar voor elk wat wils, jong en oud, mannen en vrouwen, toevallige passanten of gedreven verzamelaars. Wij willen garant staan voor een correcte prijs-kwaliteitverhouding en bieden voorwerpen aan voor ieders budget. Onze webwinkel toont u een staalkaart van het aanbod in de winkel. De artikelen zijn overzichtelijk gerangschikt, bevatten een uitvoerige product-beschrijving met afbeeldingen. Maar u kan deze zaken steeds in de winkel bekijken. Brocante spullen zijn natuurlijk maar eenmalig te koop. Neem dus regelmatig een kijkje op de site. Mocht een artikel reeds verkocht zijn, en was u geïnteresseerd, neem gerust contact op, dan kunnen wij uitkijken voor vergelijkbare voorwerpen. U kunt handig en veilig via dit deze webwinkel bestellen. Een aantal zaken (vb boeken, postkaarten,...) kunnen per post worden opgestuurd, andere zaken moeten in de winkel worden afgehaald. Grote stukken zijn aan huis leverbaar. We kijken er naar uit u als klant te begroeten.

                                                                                                          Dominiek Vanbesien

bottom of page